2023. évre tervezett pályázati menetrend – Készülj, tervezz, pályázz és nyerj!

Megszokott menetrend, hogy minden új 7 éves fejlesztési ciklus indulása elég nehézkesen kezdődik, hosszú ideig nincsenek pályázati lehetőségek. Így volt ez 2014-ben és ez történik a 3. EU-s 2021-2027 új fejlesztési ciklus indulása esetében is. Közel 1 éve nem történt új pályázat kiírása a KKV-k számára, csupán hitellehetőségek állnak, álltak rendelkezésükre forrásszerzésre.

Azonban jó hír, hogy amennyiben a tervezett menetrend érvényesül hamarosan megnyílnak a lehetőségek a tervezett fejlesztések megvalósítására. Már a 2023-as év során számos pályázati lehetőség várható, melyek közül eredményhirdetések és előleg folyósítások is történhetnek az év második felében.

Miket is várunk és mikor?

Várhatóan 2023. júniusig érkeznek az első humán erőforrást támogató pályázatok. Ezek kifejezetten KKV-k számára szólnak és a munkavállalóik továbbképzéséhez, fejlesztéséhez, tudásbővítéséhez nyújtanak támogatást. Itt lehet gondolni soft-skill képzésekre, illetve akár szakmai továbbképzésekre is lehet fordítani majd a támogatási összeget.

Az év második felében 2023. szeptember-október környéken érkeznek energetikai korszerűsítést támogató pályázati lehetőségek. Ezeknél a pályázatoknál előnyt élvezhetnek a feldolgozóiparban tevékenykedő, vagy gyártó tevékenységet folytató vállalkozások. Fontos szempont lesz, hogy olyan energiahatékonysági fejlesztést és bemutatható javulást érjenek el a fejlesztés eredményeképpen a pályázó KKV-k, mellyel alacsonyabb rezsiköltségek és kisebb karbon lábnyom mellett tudnak majd a jövőben működni. Lehetőségük nyílik energiahatékonysági beruházásra, megújuló energia telepítésére, világítási rendszerek korszerűsítésére.

2023. utolsó hónapjaiban érkezhetnek a várva várt, klasszikus eszközbeszerzést és technológiafejlesztést célzó pályázatok. Ezen pályázatok keretében a pályázó cégeknek lehetőségük nyílik majd új gépek, berendezések beszerzésére, meglévő eszközparkjuk technológiai korszerűsítésére. Emellett megvalósíthatnak ingatlan beruházást (építés, bővítés, átalakítás), infrastrukturális beruházás keretében például telephelyen belüli fejlesztéseket, illetve megújuló energia telepítésével zöldebben működhetnek. Lehetőségük nyílik képzéseken, tanácsadásokon részt venni, illetve szoftvereket, hardvereket beszerezni és üzleti felhőszolgáltatás keretében működtetni a jövőben informatikai hátterüket.

Mit tudnak tenni addig is a pályázni vágyók? 

A legrosszabb, ha nem tesznek semmit, hanem várják a pályázatok megjelentét. Itt az idő felkészülni a pályázati dömpingre, hogy sikeresen vehesse a pályázó az akadályokat. Ebben is segítséget tud nyújtani az NPH Projekt csapata. Egy jól előkészített projekt lehet a kulcsa a jövőbeni sikereknek és versenyelőnynek!

Jelentkezzen honlapunkon INGYENES KONZULTÁCIÓNKRA, melynek keretében segítjük a felkészülési időszakot, hogy ezután az Ön cégét is nyertes ügyfeleink között tudhassuk!

Hasznosnak találta? Talán más is annak fogja.

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon!
Megosztás itt: linkedin
Megosztom LinkedInen!