Mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatása

Röviden összefoglalva a támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenysége  hús, húsáru kiskereskedelme. A feltételek között szerepel, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.  Fontos kikötés, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától. A pályázatok benyújtása 2023. február 20. – 2023. március 20. között lehetséges.

 

Támogatás célja

A Felhívás célja, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás nyújtása a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek megnövekedett költségeinek részbeni finanszírozására.

 

Támogatást igénylők köre

Pályázatot azon egyéni vállalkozók, valamint gazdasági társaságok nyújthatnak be, amelyek az alábbi feltételeknek eleget tesznek:

  • a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvény 3. § (3) bekezdése alapján igazoltan mikrovállalkozásnak minősülnek (összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg);
  • január 1. előtt jogerősen Magyarországon nyilvántartásba vették, illetve bejegyeztek;
  • tevékenységüket Magyarországon végzik;
  • az egyéni vállalkozói tevékenység folytatását igazoló érvényes dokumentumban vagy a létesítő okiratukban a TEÁOR 4722 számú – „Hús- és hentesáru kiskereskedelme” tevékenység szerepel;
  • a évben ténylegesen a TEÁOR 4722 számú – „Hús- és hentesáru kiskereskedelme” tevékenységet végeztek, és vállalják, hogy legalább 2023. december 31-ig ilyen tevékenységet folytatnak;
  • nincs esedékessé vált és még meg nem fizetett adótartozása – ide nem értve az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó adókat –, valamint járulék-, illeték- vagy vámtartozása (a továbbiakban együtt: köztartozás);
  • nem áll felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt.

 

Támogatható tevékenységek és elszámolható költségek köre

A támogatás olyan működési költségek fedezetére használható a következők szerint, amelyek kifejezetten a jelen pályázati felhívás szerinti támogatott időszakon belül keletkeztek:

  • Közműdíjak (víz, gáz, villany, távfűtés, csatornadíj, telefondíj internet nélkül);
  • Helyiségbérlet díja;
  • Munkabér és járulékai.

A pályázat keretében az előző pontokban meghatározott tevékenységeken túlmenően más költségek támogatásból való finanszírozása nem támogatható.

A támogatás elszámolásakor kizárólag a pályázó nevére és székhelyére, vagy nevére és a hentesüzlet címére kiállított számla fogadható el.

 

A támogatás forrása

A jelen pályázattal meghirdetett támogatás forrását a Kvtv., XII. Agrárminisztérium fejezetének 20/04 alcím alatti „Élelmiszergazdasági és élelmiszerlánc-felügyeleti feladatok” fejezeti kezelésű előirányzaton belül „A hentesüzletek támogatása” szakmai keretösszegből felhasználható 4.000.000.000 forint képezi.

Az Agrárminisztérium fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati felhívás érvényességi ideje alatt (pályázatok beadási határideje) a jelen pályázati felhívás szerinti pályázható keret összegét az Ávr.-ben meghatározott esetekben, vagy kormányzati intézkedés alapján módosítsa.

 

Támogatási kategória: általános csekély összegű (de minimis) támogatás

 

Támogatás mértéke:

Az egy pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege – a forrás erejéig – 3.000.000 forintig, abban az esetben, ha húsból és/vagy húskészítményből helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül, 3.500.000 forintig terjedhet.

 

Támogatási kérelmek benyújtása határideje és módja:

A pályázatok elektronikus felületen történő szerkesztésére, kitöltésére és a pályázat benyújtására, véglegesítésére legkésőbb 2023. február 20-án 08 óra 00 perctől 30 naptári napig, de legkésőbb 2023. március 20-án 23 óra 59 percig van lehetőség.

Tekintettel arra, hogy a Pályázati Felhívásban nincs forráskimerülés meghatározva, az elektronikus felület 30 napig folyamatosan nyitva lesz!

 

Forrás: https://hentestamogatas.hoi.hu/

 

Amennyiben a pályázati lehetőség felkeltette érdeklődését kérem, hogy a további részletes információkért vegye fel velünk a kapcsolatot a “kapcsolat” vagy „adatbekérő” menüpontban található űrlap kitöltésével!

 

Hasznosnak találta? Talán más is annak fogja.

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon!
Megosztás itt: linkedin
Megosztom LinkedInen!