Hamarosan újra pályázható a Versenyképesség növelő támogatás

Ahogy az a Magyar Közlöny 2020. július 4-én megjelent számából kiderült keretemelés történt a pályázat tekintetében, így hamarosan ismételten be lehet nyújtani a kérelmeket a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezelésében lévő „Versenyképesség növelő támogatásra”.

Támogatás célja
A pályázat célja, hogy a Magyar Állam egyszeri, nem visszatérítendő költségvetési támogatás nyújtásával a közép- és nagyvállalkozásokat a COVID-19-járvány (koronavírus-járvány) következtében a gazdaság számára szükséges beruházásokra ösztönözze.

Pályázók köre
Magyarországon székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező, közép-vagy nagyvállalkozás formájában működő gazdasági társaság vehet részt.

A pályázónak igazolnia kell, hogy a koronavírus járvány miatt, azzal ok-okozati összefüggésben az árbevétele, vagy a megrendelési állományának értéke legalább 25%-kal visszaesett.

Kötelezettségek
Nyertes pályázat esetén a Pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy

  • a bázislétszámát a pályázat benyújtásától a beruházás befejezéséig, de legalább 2020. december 31-ig fenntartja;
  • 2021. június 30-ig legalább nettó 150.000 euró értékű beruházást valósít meg Magyarországon.

Támogatható tevékenységek
A támogatás terhére a beruházás megkezdését követően felmerült, a beruházás megvalósításához szükséges, tárgyi eszközöknek vagy immateriális javaknak az Sztv. 47-51. §-ában meghatározott beszerzési költségei számolhatóak el.

Támogatás mértéke

  • 150 000 euró – 300 000 euró közötti beruházás között a támogatási intenzitás 30%
  • 300 001 euró – 500 000 euró közötti beruházás között a támogatási intenzitás 40%
  • 500 001 euró feletti beruházás között a támogatási intenzitás 50%

A támogatás 100%-os támogatási előlegként, egyösszegben, forintban kerül utalásra, a támogatói okirat hatályba lépését követő 60 napon belül.

Amennyiben a pályázati lehetőség felkeltette érdeklődését kérem, hogy a további részletes információkért vegye fel velünk a kapcsolatot a “kapcsolat” menüpontban található űrlap kitöltésével!

Hasznosnak találta? Talán más is annak fogja.

Megosztás itt: facebook
Megosztom Facebookon!
Megosztás itt: linkedin
Megosztom LinkedInen!